Oval Created with Sketch.

Marsmedia webdesign

Webdesign

Ben jij op zoek naar een nieuw webdesign voor je website? Marsmedia is het webdesign bureau in Amsterdam dat geeft om jouw visuele aanwezigheid op het web. Wij helpen grote en kleine bedrijven om meer uit hun website te halen door gebruik te maken van een helder functioneel design.

Contact

Marsmedia webdesign

Ons Proces

Eerste gesprek

Na een eerste telefonische kennismaking is het van belang dat je ons leert kennen. We nodigen jou en je team dan ook van harte uit bij ons kantoor in Amsterdam om onder het genot van een kop koffie kennis te maken.

Hier zal duidelijk worden of we bij elkaar passen en of jouw wens en verwachtingen in lijn zijn met wat wij kunnen leveren.

Tweede gesprek

Als duidelijk is dat we bij elkaar passen en dat wij alle verwachtingen kunnen waarmaken is het tijd om het tweede gedeelte van het webdesign proces in te gaan. Wij nodigen onszelf graag uit bij jou op kantoor om meer duidelijkheid te krijgen over wat je doet en de sfeer op de werkvloer te proeven.

Voorstel

Na een tweede gesprek doen wij jullie een voorstel. Bij akkoord beginnen we met het webdesign plan van aanpak en werken we samen naar een nieuw webdesign toe.

Webdesign Plan van Aanpak

Nadat wij een goedgekeurd voorstel hebben ontvangen gaan we aan de slag. Er wordt een definitieve planning opgemaakt waarin de onderstaande fasen staan beschreven. Voor iedere fase en in iedere week is vervolgens duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is.

Kick-off workshop

Allereerst maken we een afspraak voor een kick-off workshop. Tijdens deze workshop wordt er samen in meer detail naar de doelen en opbouw van de nieuwe website gekeken. Aan de hand van de workshop worden de wireframes ontwikkeld waarbij wij ons richten om alle informatie in de juiste structuur te zetten. Zo wordt het duidelijk waar de Call-to-Actions belangrijk zijn, waar en hoeveel tekst we moeten gebruiken en hoe de bezoeker door de website zal navigeren: we bepalen zo het geraamte van de website.

Na deze fase gaan wij van start met het design en het programmeren van de website. Als opdrachtgever wordt je door het gehele proces begeleid door een van onze project managers. Wij zorgen ervoor dat het duidelijk is wat er in welke fase van jullie wordt verwacht en wat jullie van ons mogen verwachten.

Fase 1 / Wireframes

In deze fase oriënteren we ons verder op het project. Wat is het kader, wat zijn de wensen, wie is de doelgroep en wat is het uiteindelijke doel van de website en de verschillende pagina’s. Het antwoord op deze vragen verwerken we in de Wireframes. Deze worden vervolgens gebruikt bij de ontwikkeling van het design.

Fase 2 / Design

Zodra het functioneel document afgerond is, kan er gewerkt worden aan het ontwerp van de website. Van de meest belangrijke pagina’s wordt een compleet ontwerp gemaakt.

Deze ontwerpen worden vervolgens aan je gepresenteerd. In de meeste gevallen zal er een aantal iteraties gedaan worden op het ontwerp. Zodra het ontwerp definitief door jou is goedgekeurd, ontwikkelen we de website verder door.

Fase 3 / Development

Op basis van Fase 1 en 2 houden wij ons bezig met de ontwikkeling van de website. Ons ontwikkelteam zal in vastgestelde periodes werken aan verschillende onderdelen van de website.

De eerste versie van de website zal worden geïnstalleerd op een testomgeving. In deze omgeving kunnen we alle functionaliteiten en workflow uitvoerig testen. Dit doen wij op basis van een checklist, welke is opgesteld in samenwerking met een extern test consultancy bureau.

Fase 4 / Go-live website

Aan het begin van deze fase zullen wij de website controleren op functionaliteit, snelheid en betrouwbaarheid. Hierna hebben jullie de mogelijkheid om zelf uitgebreid de website te testen en jullie feedback aan ons door te geven. Nadat we de besproken feedback hebben verwerkt zal de website live gezet worden. Hierbij wordt standaard Google Analytics geïnstalleerd, ingericht en geactiveerd.

Overtuigd? Let's talk.

Contact

Wat u nog meer moet weten

Wat u nog meer moet weten

Snelheid website en ontwikkel straat

Snelheid is voor ons en de website bezoekers erg belangrijk. Een trage website zal bij gebruikers irritaties oproepen. Om de optimale snelheid te garanderen werken we nauw samen met de marktleider op gebied van WordPress hosting. Goed om te weten is dat de snelheid en ontwikkel straat alleen gegarandeerd worden als de hosting van de website ook door ons wordt verzorgd.

Beveiliging

Een beveiligde website is tegenwoordig erg belangrijk. Je wil tenslotte niet dat er persoonsgegevens op straat komen te liggen. Wij zorgen wij ervoor dat de WordPress core altijd automatisch wordt geupdate naar de nieuwste versie om te zorgen dat eventuele veiligheidslekken direct gedicht worden.

De systemen waar onze websites op draaien worden door hoog aangeschreven bureaus zoals SecTheory and Sucuri in de gaten gehouden. Zij dragen ook zorg dat er minstens één keer per jaar een externe penetratietest wordt uitgevoerd.

Planning

De gemiddelde doorlooptijd van de nieuwe website is 10 weken. We stellen na akkoord een planning op met deadlines voor beide partijen. Het is van cruciaal belang voor de doorlooptijd dat deze deadlines door beide partijen als zodanig worden behandeld.

Facturatie

We werken met een aanbetaling van 50%. De overige 50% na oplevering van ons werk (development afgerond en feedback verwerkt).

Nazorg

Na oplevering is er een periode van maximaal 2 maanden waarbij onvolkomenheden in de website zonder extra kosten verholpen worden. Extra aanpassingen en ondersteuning bij de website is af te nemen middels onze strippenkaart. Hiermee wordt een aantal uur per maand afgenomen (tegen speciale tarieven) die vrij besteed kunnen worden.

Content

De content in de vorm van afbeeldingen en foto’s dienen aangeleverd te worden. Indien dit niet mogelijk is, kunnen wij deze tegen meerprijs verzorgen. *opgenomen als optioneel item.

Testen en verhelpen van onvolkomenheden

Alle onvolkomenheden die in een periode van maximaal 2 maanden na de oplevering (het moment dat de website op het domein actief gezet wordt) gemeld worden zullen we verhelpen zonder extra kosten. Alle onvolkomenheden die na deze periode gemeld worden zullen we als extra werk beschouwen.

Let's talk.

Een mooi webdesign begint hier. Stuur ons een bericht!