Stampa Communications

Het creëren van een moderne brand experience voor Stampa

De klant

Wij, als het go-to team voor creatieve digitale oplossingen, hebben de eer gehad om Stampa, hét communicatiebureau in de Benelux, een flinke boost te geven. Opgericht door ex-journalisten, hebben we samengewerkt om hun reputatie te versterken en internationale bedrijven naar nieuwe hoogten te tillen. Ons doel? Stampa als het onbetwiste beste communicatiebureau in de Benelux positioneren. Met strategisch advies en creatieve uitvoering hebben we Stampa geholpen betekenisvolle boodschappen te creëren en sterke verhalen te vertellen aan hun doelgroepen.

De uitdaging

Stampa stond voor de uitdaging van een verouderde website die niet meer bij hun ambities paste. Samen wilden we een nieuw hoofdstuk schrijven: een website die beter weerspiegelt wie ze zijn, wat ze doen en hoe goed ze dat doen. Het was een evenwichtsoefening om bestaande klanten niet te verliezen, maar ook om nieuwe high-value klanten aan te trekken. Onze missie? Een eenvoudige, effectieve structuur neerzetten waarmee Stampa opvalt in zoekopdrachten en uitnodigingen krijgt voor belangrijke pitches.

Stampa brand identity2x
Stampa brand identity2x

Van Oud naar Nieuw: Een Frisse Identiteit voor Stampa

Stampa miste een herkenbare stijl en het logo kon wel een opknapbeurt gebruiken. Dus zijn we aan de slag gegaan met voorstellen voor een nieuwe uitstraling. Een fris kleurenpalet, een nieuw lettertype en natuurlijk een nieuw logo zorgden ervoor dat Stampa weer helemaal up-to-date is. De nieuwe look is niet alleen op de website, maar in het hele bedrijf doorgevoerd en samengevat in een handige Brandguide.

Stampa logo design2x Stampa colors2x Stampa brand element2x Stampa font2x
Stampa logo design2x Stampa colors2x Stampa brand element2x Stampa font2x
sta brand identity
sta brand identity
stampa banner2x stampa office2x stampa people2x stampa brand mark2x
stampa banner2x stampa office2x stampa people2x stampa brand mark2x

Simpel en Doeltreffend: Een Gebruiksvriendelijke Website

Bij het herontwerpen van de website draaide alles om eenvoud. Een duidelijke structuur met weinig poespas, zodat bezoekers direct begrijpen wat Stampa doet en voor wie. In de PR en communicatie kan het snel ingewikkeld worden, daarom kozen we voor zo min mogelijk pagina’s, te vinden in een mega menu. Zo heeft elke bezoeker meteen overzicht en kan makkelijk een keuze maken.

stampa website@2x
stampa website@2x
stampa website sectie
stampa website sectie

Een boost voor de ervaring: WordPress, mobiele optimalisatie en Google Web Core Vitals

We hebben Stampa’s website ontwikkeld op ons eigen WordPress-platform. Dat betekent niet alleen snelheid en goede prestaties, maar ook garanties voor SEO. We hebben handige SEO-plugins, zoals Yoast, geïntegreerd en met wat subtiele animaties heeft de website een aangename touch gekregen. Dankzij het WordPress CMS heeft het Stampa team nu zelf de controle over hun website.

We weten allemaal hoe belangrijk een mobiele site is. Daarom hebben we extra aandacht besteed aan mobiele optimalisatie. Of je nu op desktop of mobiel zit, de ervaring moet top zijn. Voor de case studies op de website hebben we een template gemaakt dat precies past bij wat de klant zoekt. Met een mooie score van 90+ voor Google Web Core Vitals hebben we een project opgeleverd waar iedereen trots op is!

stampa website 2@2x
stampa website 2@2x

Hulp nodig met de uitstraling van jouw bedrijf?

Neem contact met ons op, en bespreek de mogelijkheden.

Contact us
Mars media sfeerbeelden 16
Contact
5