8 Webdesign feiten die je zullen verbazen

Team Mars Insights

blog image
Spread the love

Als je echt het webdesign proces wilt begrijpen, moet je verder kijken dan alleen het uiterlijk van een website. Zeer weinig bezoekers denken na over wat er achter de schermen van een website gebeurt, omdat verschillende webbrowsers code naar die site interpreteren om op scherm weer te geven. Extra milliseconden laadtijd, browser varianten, de leeftijd van de code en de inhoud zelf kan de ervaring van een gebruiker en het daaruit voortvloeiende gedrag op een WordPress website volledig veranderen. Laten we eens een kijkje achter de schermen nemen om te leren over een aantal van de meest verrassende en verbazingwekkende aspecten van webdesign, aspecten waar we op dagelijkse basis vragen over krijgen van klanten bij Marsmedia Webdesign Amsterdam.

1. Alle web browsers geven websites en webdesign anders weer

Als je naar een website kijkt vanaf je computer thuis met behulp van Google Chrome, is het misschien een heel andere ervaring dan wanneer een vriend naar dezelfde website keek via Safari op haar iPhone. Waarom zien dezelfde website en bijhorende webdesign er zo verschillend uit in verschillende browsers? Het hangt allemaal af van het ontleden en weergeven, of de manier waarop browsers code vertalen en op het scherm weergeven. Sommige website browsers laden de code in een zeer specifieke volgorde, en sommige browsers zullen de bepaalde code helemaal niet herkennen. Dus bij Marsmedia Webdesign Amsterdam krijgen we vaak vragen waarom een detail er net iets anders uitziet dan het webdesign. Dit is het meestal gebaseerd op de browser. Maar wij testen ons webdesign altijd in alle browsers om ervoor te zorgen dat het er goed uitziet.

Browser verschillen kunnen het lastig maken om een website te creëren die een geweldige ervaring voor iedereen biedt. Dat is wanneer onze professionele webdesigners Amsterdam hulp bieden. Zij zijn vertrouwd met HTML en CSS normen, bekende browser problemen, en de manieren om met potentiële hindernissen te werken. Het is de taak van webdesigners om ervoor te zorgen dat de website er goed uitziet en naar behoren functioneert in vele verschillende browsers. Zij voeren ook uitgebreide browser compatibiliteit testen uit om potentiële problemen te identificeren en noodzakelijke oplossingen te vinden voor deze kwesties, voordat een website live gaat.

2. Goed webdesign dicteert waar de gebruikers zich op richten op de WordPress Website

Het internet heeft de manier waarop we content lezen en bladeren voorgoed veranderd. Succesvolle webdesign met een duidelijke en scanbare lay-out hebben een 47% gebruiksvriendelijkheid verbetering. Als een bezoeker de website niet snel kan doorlopen en belangrijke informatie snel weet te identificeren vertrekken ze waarschijnlijk naar een andere website.

Webdesigners streven er naar om sites te maken die bezoekers direct naar de meest essentiële informatie stuurt, zoals een online winkel, blog, de geschiedenis van een organisatie, of andere belangrijke inhoud voor zowel hen als uzelf . Webdesign kan ook gebruik maken van heatmaps en analytische hulpmiddelen om te zien welke knoppen en koppelingen populair zijn zodat zij voortdurend de gebruikerservaring kunnen verbeteren met toekomstige updates op de site.

3. Een 3-jaar-oud webdesign kan te oud zijn

Webdesigners werken hard om het razende tempo van de technologie bij te houden. Omdat de web browsers en apparaten die worden gebruikt om de toegang tot websites te krijgen voortdurend veranderen, moet de manier waarop deze websites zijn ontworpen en ontwikkeld ook veranderen. Dit is zowel voor WordPress webdesign Amsterdam om CSM-systemen. Om de huidig en relevant te blijven, moeten digitale professionals bovenop de laatste codering normen, browser compatibiliteit updates en zoekmachine algoritmes blijven. Een verouderde website loopt het risico van het niet correct in de webbrowser weergeven, onverwachte opmaak kwesties, of niet effectief opkomen in de zoekmachine resultaten. Om deze reden kan een site die is zelfs maar drie jaar oud verouderd zijn als het niet mee is gegaan met deze veranderingen.

4. Bij Marsmedia Webdesign Amsterdam zeggen we: Blijf weg van WordPress templates!

Veel mensen wenden zich tot WordPress website templates als een “gemakkelijke uitweg.” Bij Marsmedia Webdesign Amsterdam weten we dat bestaande templates het vaak toestaan voor iemand met weinig codering kennis om een website te bouwen. Helaas, kunnen bedrijven geloofwaardigheid verliezen door een te zwaar beroep te doen op templates, die doorgaans onder meer bloated code en onnodige design elementen bevatten. Wanneer je een template probeert te veranderen om iets nieuws te doen laat het er vaak uitzien als een opgelapt hoopje, als een Frankenstein website, en dat is als die template zelfs die noodzakelijke veranderingen toestaat. Veel templates zijn notoir inflexibel in wat ze toelaten, wat betekent dat de site niet kan worden aangepast. Jouw bedrijf kan het meest profiteren door het hebben van een aanwezigheid op het web die op maat is gemaakt voor jou.

5. De code van de website helpt om aantrekkelijk te worden voor zoekmachines

U kunt de meest visueel verbluffende website in de wereld hebben, maar dat maakt niet uit als je geen publiek hebt om de website te bekijken en te gebruiken. Bij Marsmedia Webdesign Amsterdam, zorgen we ervoor dat de manier waarop de site is gecodeerd een publiek zal helpen om de website te vinden wanneer ze bepaalde zoekwoorden in Google of een andere zoekmachine invoeren. De manier waarop de website wordt gecodeerd kan zelfs van invloed zijn op hoe listings eruitzien, van de titel van de webpagina in de zoekresultaten naar de kleine omschrijving van de site die onder de titel verschijnt. Wij bij Marsmedia Webdesign Amsterdam, zorgen ervoor dat zoekmachines een grote bron van nieuw verkeer naar je website zullen zijn en er zijn veel extra stappen die op een site genomen kunnen worden om dit volledig voor zoekmachines te optimaliseren, maar het begint allemaal met best practices coderen en ervoor te zorgen dat het fundament van je site bevorderlijk is voor een goede relatie met de zoekmachines.

6. Afbeeldingen en video’s kunnen een positieve of negatieve impact hebben op het webdesign Amsterdam.

Multimedia-content, inclusief afbeeldingen en video’s, kunnen een krachtig onderdeel van een webdesign zijn maar wanneer dit onjuist wordt gebruikt kunnen ze ook de prestaties van een website aanzienlijk beschadigen. Grote foto- en videobestanden kunnnen de laadtijd van je website drastisch vertragen. Wanneer bezoekers te lang moeten wachten voor een pagina laad, loopt je het risico dat ze ongeduldig worden en de website verlaten. Om ervoor te zorgen dat alle multimedia-content die op een site wordt gebruikt bezoekers vasthoudt in plaats van wegstuurt zorgen wij bij Marsmedia Webdesign Amsterdam ervoor dat foto’s en video’s automatisch worden geoptimaliseerd voor websites nadat ze zijn geladen. Deze geoptimaliseerde bestanden zorgen ervoor dat je pagina snel laadt terwijl je nog steeds vele beelden of video-content aanbiedt.

Bij Marsmedia Webdesign Amsterdam vermijden we ook verouderde multimedia formaten, zoals Flash, die door veel van de huidige platforms voor mobiele apparaten niet worden ondersteund. Integendeel, wij bevorderen de huidige normen, zoals HTML5 video, zodat mensen toegang kunnen krijgen tot je media vanuit de meest uiteenlopende apparaten mogelijk, zoals computers, tablets en smartphones.

7. Een goede website met custom webdesign varieert tussen €2.500 – €15.000

Een goed webdesign kan tussen de €2.500 en €15.000 kosten. Als deze bandbreedte je verbaasd, bedenk dan het aantal uren en collectieve denkkracht dat gaat in het creëren van een WordPress website, webdesign, wireframes, programmeren, testen, optimaliseren voor zoekmachines, de inhoud toegankelijk maken voor verschillende browsers, en het verbeteren van de algehele prestaties door je website laadtijden te versnellen. Bij Marsmedia Webdesign Amsterdam zorgen wij ervoor dat een websitecode functioneert op de manier zoals het bedoeld is terwijl de site goed wordt weergegeven.

8. Er is een groot verschil tussen responsive en mobiel webdesign

De meeste mensen denken niet na over de schijnbaar magische website conversie die gebeurt als ze overschakelen tussen hun smartphone en computer. Dit zijn twee verschillende benaderingen voor het veranderen van schermgrootten, hetzij mobiele design of responive design. Mobiel design is beperkt en is slechts geoptimaliseerd voor mobiel, en wordt gebruikt op smartphones en tablets. Echter, omdat mobiele websites in het algemeen de naakte basics die de site te bieden heeft aan de bezoeker weergeeft, zullen ze niet de volle glorie van de WordPress Website Amsterdam te zien krijgen of het op zijn volledige potentieel gebruiken.

Bij Marsmedia Webdesign Amsterdam, zijn al onze WordPress websites altijd responsive en uiterst flexibel, waardoor het mogelijk is om websites te verkleinen en de lay-out op basis van grootte van het scherm van de bezoeker weer te geven. Dit geeft de bezoekers een consistente ervaring van een groot scherm, hoge-resolutie monitoren tot aan de kleinste smartphone touchscreens, met de juiste ervaring die geschikt is voor elk van die afzonderlijke apparaten. Responsive websites passen zich aan hun omgeving, met behoud van dezelfde prachtige beelden, lettertypes en navigatie-opties.

Neem contact op met onze Webdesign Amsterdam professionals

De complexiteit van webdesign is inderdaad mind-blowing. Wil je meer weten over onze WordPress Websites? Marsmedia Webdesign Amsterdam is gebaseerd (zoals je kunt raden) in Amsterdam- en we zijn klaar om een kop koffie te drinken!

Contact
5