Een professionele website laten bouwen? Hoe gaat dit bij Marsmedia eigenlijk?

Team Mars Insights

blog image
Spread the love

Een professionele website laten bouwen… Wij zijn zéker niet de eerste die hierover schrijven en waarschijnlijk niet laatste. Wat we wel doen, is een eerlijk beeld schetsen van hoe dit in zijn werk gaat én wat de uren en kosten zijn die hiermee gemoeid zijn. Onze designers en webdevelopers maken alles 100% op maat. Daarmee krijg je bij ons als ambitieus bedrijf een website die van A tot Z past bij jouw merkidentiteit. Geen templates, een uniek design volledig naar jouw wensen.

Kick-Off Workshop

Een website laten bouwen begint bij ons altijd met een kick-off workshop bij jou op kantoor. Met jou en je collega´s kijken we samen naar jullie huidige merkidentiteit, de bedrijfsdoelstellingen, de huidige website en de wensen voor de nieuwe website. Samen bedenken we hoe de landingspagina’s eruit komen te zien, welke CTA’s er moeten komen, welke functionaliteiten de website moet hebben. Kortom, hoe de website er in grote lijnen uit moet komen te zien. Het doel is om aan het einde van de workshop een globaal idee te hebben van hoe de website zal functioneren.

Gemiddeld zijn wij 8 uur bezig met de voorbereiding en uitvoering van deze kick-off workshop.

Wireframes

Na de kick-off workshop gaan we een tweede fase in. Onze UX-designers gaan op basis van de tijdens de workshop verkregen informatie aan de slag. We maken nu de zogenaamde wireframes. Dit is de digitale lijnen schets waarbij de structuur van een pagina duidelijk wordt. Alle elementen worden hierin verwerkt zonder dat er plaatjes of kleuren aan te pas komen. Op basis van de wireframes zal er vervolgens een WordPress webdesign gemaakt kunnen worden.

Het maken van wireframes inclusief één of twee feedback rondes kost in de meeste gevallen zo’n 16 uur werk.

Webdesign

De derde fase van een website laten bouwen begint zodra er een definitief akkoord is gegeven op de wireframes. De graphic designer zorgt ervoor dat het design echt tot leven komt. Kleuren, vormen en plaatjes worden toegevoegd. Ook hier zijn er wederom feedbackrondes waarbij er kleine aanpassingen gedaan kunnen worden. Grote aanpassingen die invloed hebben op de eerder goedgekeurde wireframes worden nu niet meer gedaan. Het resultaat is een definitieve schets van hoe de website eruit zal zien nadat development het plaatje omtovert in code.

Het maken van een professioneel webdesign met de juiste beelden en de juiste kleurstelling neemt gemiddeld zo’n 20 uur in beslag. Dit is sterk afhankelijk van het aantal soorten pagina´s dat gemaakt moet worden.

Webdevelopment

Let the magic begin! Onze webdevelopers toveren het design om in code. Wanneer je door ons een professionele website laat bouwen dan hoor je in deze periode vaak wat minder van ons. Er is tenslotte geen of weinig overleg nodig aangezien het design reeds is goedgekeurd. Development zorgt er nu voor dat zowel de backend (het CMS) en de frontend (CSS, plaatjes en code) in elkaar worden gezet. Het resultaat is een compleet werkende website op een staging omgeving. Zodra dit klaar is, krijg jij wederom de mogelijkheid om feedback te geven.

Het omzetten van een webdesign naar code is sterk afhankelijk van de complexiteit van een design. Een simpel design met weinig speciale effecten neemt ongeveer 36 uur in beslag. Bedenk hierbij dat een geheel nieuwe website bouwen vaak eenvoudiger is dan het overzetten van een oude database naar een nieuwe. Het importeren van bijvoorbeeld producten kan een aanzienlijk aantal uren extra in beslag nemen.

Oplevering

De laatste fase is aangebroken. De finale feedback rondes zijn verwerkt en de website functioneert naar behoren op de staging omgeving. Het is tijd om de website op het wereldwijde web te zetten. Ons development team zet de website live en waar nodig zullen onze online marketing specialisten de laatste check doen of alles goed staat. Google Tag Manager wordt geïnstalleerd en Google Analytics geactiveerd. Het moment waar je zo’n 10 tot 12 weken op hebt gewacht is aangebroken: je website staat online! Tijd voor champagne en een taart!

Onderhoud & Bug fixes

Na live-gang is er altijd een periode waarin er eventuele onvolkomenheden gemeld kunnen worden. Deze worden door ons zonder bijkomende kosten gemaakt. Ook hosting en onderhoud wordt door ons uitgevoerd en zijn afhankelijk van jouw wensen.

Wat zijn de totale kosten van een website bouwen?

Alle fasen van een professionele website laten bouwen zijn nu doorlopen. Een workshop, wireframes, een webdesign, development en live-gang. Maar wat heeft dit nu uiteindelijk gekost? Hieronder een kort overzicht van de uren die zijn gemaakt. Dit doen wij tegen een tarief van 100 euro per uur. Bedenk dat dit om een gemiddelde website gaat met zo’n 5 verschillende soorten pagina’s en enkele functionaliteiten.

Fase Aantal uur Kosten
Kick-off Workshop 8 uur € 800,-
Wireframes 16 uur € 1600,-
Webdesign 20 uur € 2000,-
Webdevelopment 36 uur € 3600,-
Totaal 80 uur € 8000,-

Mochten er na het lezen van dit artikel vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op via de telefoon, chat of stuur een mail naar hello@marsmedia.nl. Er kunnen geen rechten worden ontleent aan dit artikel.

Contact
5