Oval Created with Sketch.

laat je webshop maken door Marsmedia

Webshop laten maken Amsterdam

Webshop laten maken? Wij zijn Marsmedia! Hét webdesign bureau uit Amsterdam dat verder gaat dan alleen het maken van een webshop. Wij helpen grote en kleine retailers online meer te verkopen door de inzet van online marketing en en het neerzetten van een functioneel mooi design. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Contact

Een professionele webshop laten maken

Ben je op zoek naar een visueel aantrekkelijke webshop die goed converteert en waarin jouw producten uitstekend worden weergegeven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Samen met jou maken wij een buitengewoon webdesign dat past bij jouw merk. Heb je een bestaande webshop dan zorgen we ervoor dat de productomschrijvingen en de plaatjes netjes worden geëxporteerd en geïmporteerd zonder verlies van kwaliteit.

Ook kunnen we ervoor zorgen dat je webshop beter vindbaar wordt en meer omzet gaat draaien. Onze online marketeers hebben meerdere jaren ervaring in het optimaliseren van grote en kleine webwinkels. Ben je naast een webwinkel ook een ‘gewone’ winkel en heb je behoefte aan ander promotiemateriaal? Ook dan kunnen we je helpen.
Kortom, heb jij ambities en wil je een goed presterende webshop? Neem dan contact op.

Webshop Design MARSMEDIA

Wat wij als webdesign bureau voor je kunnen betekenen

Het minimale

De basis van een goede webshop is een merkidentiteit. Kleuren, logo’s en lettertypen worden door onze designers bepaald op basis van je producten en de behoeften van jouw klant. De nadruk ligt hier op het neerzetten van een merk dat mensen onthouden.

Webdesign

Dit is waar we goed in zijn. Wij maken voor jou een complete webshop. De homepage, categoriepagina’s en productpagina’s worden door onze designers ontworpen en in elkaar gezet door development. Het resultaat is een functionerende website met jouw producten.

Compleet

Samen met jou gaan wij als internetbureau de uitdaging aan om niet alleen een webshop te bouwen maar ook om meer omzet te halen uit je website. Onze online marketeers ontwikkelen een online marketing strategie en helpen in het laten groeien van je webshop.

Webshop laten maken - Plan van Aanpak

Een webshop laten maken, geheel naar jouw smaak is meer werk dan je denkt. Gemiddeld zijn we hier tussen de 120 en de 200 uur mee bezig. Dit is meer dan een normale website omdat er meer functionaliteiten in zitten. Een webshop maken doen we in verschillende fasen zodat je altijd op de hoogte bent van de voortgang.

Kickoff webshop workshop

Heb je eenmaal besloten dat wij jouw webshop mogen maken dan beginnen we met een kickoff webshop workshop. Hierin gaan we samen met jou en je collega’s bepalen hoe de website er in grote lijnen uit komt te zien. Wie is je klant en hoe wil je dat deze door de website wordt geleid. Op al deze vragen wordt een antwoord gevonden tijdens deze eerste meeting.

Een webshop laten maken is een proces waarbij meerdere disciplines samenkomen. Onze project manager zal de designers, UX’er en de programmeurs inplannen. Samen zorgen zij ervoor dat de webshop binnen afzienbare tijd wordt opgeleverd.

Webshop Wireframes

Aan de hand van de eerste workshop gaat ons UX designer aan de slag. Op basis van de input wordt er een lijnenschets gemaakt van de verschillende pagina’s. Deze schets vormt de basis voor het verdere ontwerp. Deze zogenaamde wireframes worden aan je voorgelegd ter goedkeuring en worden in de volgende fase verder ingevuld.

Webshop design

Nadat de wireframes zijn goedgekeurd gaan we door naar de volgende fase. Je nieuwe merkidentiteit wordt in deze fase zichtbaar. Je homepage, landingspagina’s, categoriepagina en productpagina’s krijgen vorm en worden voorzien van kleuren en lettertype. De webshop begint nu tot leven te komen. Wederom heb je in deze fase de kans om feedback te geven. Ben je tevreden? Dan gaat het design door naar development.

Webshop Development

Onze programmeurs ontvangen het design en toveren het om in een functionerende webshop. In deze fase is het vaak wat stiller van onze kant. We hebben enkele weken nodig om ervoor te zorgen dat er een werkende webwinkel op een testomgeving wordt ontwikkeld. Deze testomgeving is volledig toegankelijk en er staat nadat development klaar is een complete webshop te draaien.

Een laatste onderdeel bij webshops is het plaatsen van de content. Hoe lang dit duurt is sterk afhankelijk van het aantal producten en de aanwezige content.

Webwinkel starten

De laatste stappen zijn gezet. Op de staging omgeving zijn alle bugs en fouten eruit gehaald en de shop staat klaar om het wereldwijde web te betreden. Vanaf nu ben je eigenaar van een echte webwinkel en helpen wij je graag om deze te groeien door de inzet van online marketing.

Een webshop laten maken? Let's talk.

Contact

webdesign weetjes

Handig om te weten

Hoe lang duurt het maken van een webshop?

Een webshop laten maken duurt in de regel iets langer dan een website. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat er meer typen pagina’s gemaakt moeten worden (denk aan product, categorie en betaalpagina’s) en het feit dat er producten ge-upload moeten worden. Gemiddeld moet je denken aan 12 tot 16 weken doorlooptijd voor het maken van een volledig op maat gemaakte webshop.

Hoe zit het met beveiliging?

Een veilige webshop is van cruciaal belang. Wij zorgen ervoor dat je website op een SSL verbinding draait en dat de nodige maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat jouw klant veilig kan betalen. Formulieren worden beveiligd met ReCaptcha. Maandelijks worden alle plugins en thema’s geupdate zodat je webshop altijd up to date is.

Krijg ik een snelle website?

Voor een webwinkel geldt, zo is bewezen, dat iedere seconde laadtijd een lager conversie percentage oplevert. Het is daarom van belang dat een webshop snel laadt en goed presteert. Neem je bij ons een webshop af dan garanderen wij voldoende snelheid zowel op mobiel als op desktop. Nog sneller kan uiteraard altijd.

Hoe ziet jullie planning eruit?

Onze planning bestaat uit enkele fases die eerder op deze pagina zijn behandeld. De uiteindelijke planning en de voortgang is sterk afhankelijk van de wensen van de klant, de snelheid waarmee feedback wordt gegeven en hoe druk het is. Om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden is het van belang dat beide partijen zich aan de planning houden.

Wie maakt de content?

Content zoals plaatjes, tekst, video’s en productfoto’s worden in principe aangeleverd door de klant. Indien gewenst kunnen wij helpen met het samenstellen of vormgeven van de content. Dit wordt altijd als optioneel opgenomen in de offerte en is sterk afhankelijk van de opdracht.

Wat gebeurt er na live-gang?

Code wordt geschreven door mensen en we kunnen daarom niet alles voorzien. Soms zitten er kleine onvolkomenheden in je website. Deze zogenaamde bugs lossen we je na oplevering voor een periode van 2 maanden voor je op zonder extra kosten.

Wat voor service bieden jullie?

Dit is sterk afhankelijk van de wensen van de klant of de opdracht. Je website is altijd onderhevig aan verandering. We raden daarom aan om een Service Level Agreement met ons af te sluiten. Maandelijks koop je dan uren in die je voor al onze dienstverlening kan inzetten.

Wat is Woocommerce?

Laat je door ons een webshop bouwen dan gebruiken wij hier standaard Woocommerce voor. Dit is de leidende shopping plugin voor WordPress. Zeer flexibel en te gebruiken voor alle soorten webshops. Ook als je maar 1 product hebt dat je wil verkopen of als je alleen maar digitale producten hebt.

Welke Expertises hebben we nog meer?

Merkidentiteit

Iedere 4 tot 6 jaar is het verstandig om iets aan je huisstijl te doen. Digitale veranderingen gaan snel en ook je merkidentiteit moet wat dat betreft meegaan. Wij geven je merk een upgrade zodat hij er weer enkele jaren tegenaan kan.

Huisstijl ontwerpen

Wil je de huisstijl van je merk upgraden? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kijken met een frisse blik naar wat je doet en zorgen voor een passende professionele huisstijl waarbij alle elementen kloppen.

Online marketing

Een website is bedoeld om er leads mee te genereren en moet meer zijn dan alleen een mooi plaatje. Onze online marketing experts helpen je graag in het beter vindbaar maken van je website en zorgen ervoor dat je Google Ads campagnes worden geoptimaliseerd.

Conversie Optimalisatie

Meer halen uit een website betekent soms kleine aanpassingen doen. Door middel van simpele A/B test middels Google Optimize ontdekken we snel wat het beste werkt. Soms maken kleine veranderingen een groot verschil.

Plugin Ontwikkeling

Heb jij een geweldig idee voor een (al dan niet betaalde) plugin in WordPress? Wij helpen je graag deze uit te denken en in de markt te zetten. Onze developers zijn meesters in code en maken de mooiste applicaties.

Webbureau Marsmedia

Webshop laten maken? Let’s talk!