Oval Created with Sketch.

Marsmedia webdesign

Website laten maken Amsterdam

Wil je een website laten maken en is jouw bedrijf gevestigd in Amsterdam? Marsmedia is het webdesign bureau gespecialiseerd in het maken van professionele websites voor start-ups, grote en kleine bedrijven. Meer halen uit je website? Let’s talk.

Contact

Website laten maken Amsterdam

Hoe wij werken - het proces

Kennismaking

Heb je eenmaal contact met ons gezocht via de telefoon of via mail, dan is het tijd voor een eerste kennismaking. Bij ons op kantoor wordt onder het genot van een kop koffie gekeken of wij als internetbureau iets voor elkaar kunnen betekenen op het gebied van webdesign.

Blijkt dat we bij elkaar passen en kunnen wij leveren waar jij naar op zoek bent, dan gaan we door naar de tweede ronde bij jullie op kantoor.

De tweede ronde

Als duidelijk is dat we bij elkaar passen en dat wij alle verwachtingen kunnen waarmaken is het tijd om het tweede gedeelte van het webdesign proces in te gaan. Wij nodigen onszelf graag uit bij jou op kantoor om meer duidelijkheid te krijgen over wat je doet en de sfeer op de werkvloer te proeven.

De derde ronde

Komen we succesvol uit de tweede ronde en is er een klik, dan sturen wij een voorstel voor het maken van een nieuwe website. Bij akkoord beginnen we met het webdesign plan van aanpak en werken we samen naar een nieuw webdesign toe.

Webdesign plan van aanpak

Nadat wij een goedgekeurd voorstel hebben ontvangen gaan we aan de slag. Er wordt een definitieve planning opgemaakt waarin de onderstaande fasen staan beschreven. Voor iedere fase en in iedere week is vervolgens duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is.

Kick-off workshop

Een website laten maken begint bij ons met een kick-off workshop. Tijdens de workshop wordt er samen met je team gekeken naar de doelen en de opbouw van de website (of webshop). Aan de hand van de inzichten die wij krijgen uit deze sessie worden de eerste wireframes gemaakt. Hierbij richten we ons voornamelijk op het duidelijk neerzetten van alle belangrijke informatie en de juiste websitestructuur. Ook wordt duidelijk waar de Call-To-Actions moeten staan, waar en hoeveel tekst er geschreven moet worden en hoe mensen door de website navigeren. Het doel van de workshop is een geraamte van de website te creëren.

Een website laten maken is een proces waarbij onze designers, developers, projectmanager en jij als opdrachtgever samenwerken. Wij zorgen er initieel voor dat het duidelijk is wat er van wie wordt verwacht. Gaat dit goed, dan wordt er snel een mooie website opgeleverd.

Wireframes - Fase 1

Na de workshop is duidelijk wat jij wil en oriënteren wij ons verder intern op de eerste fase van het project. Wie is de doelgroep, wat spreekt de doelgroep aan, wat zijn de wensen en passen deze in het uiteindelijke ontwerp van de website. Het antwoord op deze vragen worden verwerkt in de zogenaamde wireframes. Deze frames worden gebruikt voor het webdesign van de site.

Als de wireframes zijn goedgekeurd beginnen we met het echte design en starten we met het programmeren van de website.

Webdesign - Fase 2

Als alle onderdelen binnen het functioneel document bekend zijn kunnen we beginnen met het ontwerpen van het webdesign. De belangrijkste pagina’s krijgen een uniek design ontworpen door onze webdesigners.

De design worden vervolgens gepresenteerd bij jouw op kantoor. In deze fase is er ruimte voor feedback en kunnen er onderdelen aan het design veranderd worden. Wanneer het design is goedgekeurd gaan we door naar de volgende fase waarin het design wordt omgezet naar code.

Webdevelopment - Fase 3

In de derde fase wordt op basis van de wireframes en het webdesign de code aangemaakt. Onze developers vertalen het visuele naar html,css en php totdat er een werkende website staat.

De eerste versie van de website zal worden geïnstalleerd op een testomgeving. In deze omgeving kunnen we alle functionaliteiten en workflow uitvoerig testen. Dit doen wij op basis van een checklist, welke is opgesteld in samenwerking met een extern test consultancy bureau.

Vervolgens worden de laatste details ingevuld. In deze periode is het voor jou ook al mogelijk om de website te zien en content te plaatsen. Het resultaat van fase 3 is een werkende WordPress website.

Livegang - Fase 4

De laatste fase gaat bestaat hoofdzakelijk uit de livegang van de website. Wij controleren of alles werkt, of de snelheid van de website voldoende is en of alles goed functioneert. Vanaf dit punt heb je zelf ook de mogelijkheid om de website te beoordelen en kan je hem aan al je collega`s laten zien. Als er bepaalde zaken niet goed werken zorgen wij ervoor dat dit zo snel als mogelijk wordt opgelost. Standaard wordt Google Analytics ingericht en geactiveerd.

Het komt soms voor dat het even duurt voordat een nieuwe website ook op andere plekken zichtbaar is. Men ziet dan nog de oude website. Dit betekent niet dat de website niet werkt. Hier zit een overlap in. Deze zorgt ervoor dat de website altijd bereikbaar is.

Website laten maken Amsterdam

Wat u nog meer moet weten

Snelheid website en ontwikkel straat

Een snelle website is de sleutel tot succes. Trage websites hebben een lagere conversie en een hogere bounce rate. Om de optimale snelheid te garanderen werken we nauw samen met de marktleider op gebied van WordPress hosting. Goed om te weten is dat de snelheid en ontwikkel straat alleen gegarandeerd worden als de hosting van de website ook door ons wordt verzorgd.

Beveiliging

Een beveiligde website is tegenwoordig erg belangrijk. Je wil tenslotte niet dat er persoonsgegevens op straat komen te liggen. Wij zorgen wij ervoor dat de WordPress core altijd automatisch wordt geupdate naar de nieuwste versie om te zorgen dat eventuele veiligheidslekken direct gedicht worden.

De systemen waar onze websites op draaien worden door hoog aangeschreven bureaus zoals SecTheory and Sucuri in de gaten gehouden. Zij dragen ook zorg dat er minstens één keer per jaar een externe penetratietest wordt uitgevoerd.

Planning

De gemiddelde doorlooptijd van de nieuwe website is 10 weken. We stellen na akkoord een planning op met deadlines voor beide partijen. Het is van cruciaal belang voor de doorlooptijd dat deze deadlines door beide partijen als zodanig worden behandeld.

Facturatie

We werken met een aanbetaling van 50%. De overige 50% na oplevering van ons werk (development afgerond en feedback verwerkt).

Nazorg

Na oplevering is er een periode van maximaal 2 maanden waarbij onvolkomenheden in de website zonder extra kosten verholpen worden. Extra aanpassingen en ondersteuning bij de website is af te nemen middels onze strippenkaart. Hiermee wordt een aantal uur per maand afgenomen (tegen speciale tarieven) die vrij besteed kunnen worden.

Content

De content in de vorm van afbeeldingen en foto’s dienen aangeleverd te worden. Indien dit niet mogelijk is, kunnen wij deze tegen meerprijs verzorgen. *opgenomen als optioneel item.

Testen en verhelpen van onvolkomenheden

Een website laten maken gebeurt vrijwel nooit zonder onvolkomenheden. In een periode van maximaal 2 maanden na de oplevering (het moment dat de website op het domein actief gezet wordt) kunnen deze gemeld worden en verhelpen we ze zonder extra kosten. Alle onvolkomenheden die na deze periode gemeld worden zullen we als extra werk beschouwen.

Let's talk.

Een Website laten maken Amsterdam? Dat begint hier. Neem contact met ons op.