De 6 basic plugins die iedere website zou moeten hebben

Team Mars Insights

blog image
Spread the love

Begin je met het maken van een WordPress website dan is het installeren van een thema en enkele instellingen een begin. Een volgende stap is het installeren van enkele basic plugins. Hieronder vind je daarom een lijst met plugins die volgens ons een must zijn voor iedere website.

  1. Yoast
  2. Simple Sitemap
  3. Redirection
  4. Duplicate Post
  5. Simple Custom CSS and JS
  6. Really Simple SSL

#1 Yoast SEO

De onbetwiste nummer 1 SEO plugin wereldwijd. Yoast is dé plugin om je webpagina te optimaliseren voor zoekmachines. Op een eenvoudige wijze wordt je (door middel van rode, oranje en groene bolletjes) aan de hand meegenomen in de wereld van SEO ofwel zoekmachine optimalisatie. Yoast geeft je op basis van jouw focus zoekwoord aanwijzingen in hoe je de pagina kunt verbeteren. Staat alles op groen? Dan is je pagina geoptimaliseerd en is hij klaar voor het wereldwijde web.

#2 Simple Sitemap

Waar je Yoast kan gebruiken voor een xml sitemap, daar gebruik je Simple Sitemap voor het automatisch aanmaken van een html sitemap. Een html sitemap zet je (standaard) in de footer van je website zodat mensen en zoekmachines via één overzicht alle pagina’s van je website kunnen bereiken. Met Simple Sitemap is dit een fluitje van een cent. De gratis versie biedt voldoende mogelijkheden, maar wil je pagina’s uitsluiten van je sitemap dan is (terecht) betalen voor deze plugin onvermijdelijk.

#3 Redirection

Eén van de meest gedownloade plugins is Redirection. Op moment van schrijven zijn er meer dan 1 miljoen WordPress websites die gebruik maken van deze simpele maar krachtige tool. Redirection geeft je de mogelijkheid om oude url’s een nieuwe bestemming te geven middels een permanente redirect. Je kan ook gebruik kan maken van de .htaccess of de betaalde versie van Yoast om een redirect door te voeren. Redirection is echter minder fout gevoelig én is bovendien gratis.

#4 Duplicate Post

Wederom een simpele maar effectieve plugin die iedere website moet hebben. De naam zegt het al, Duplicate Post geeft je de mogelijkheid om met één druk op de knop een pagina te dupliceren. Heel handig als je verschillende landingspagina’s maakt met eenzelfde design of als je een split test wil doen waarbij je alleen de tekst op een pagina veranderd. Deze plugin is zo simpel dat er verder geen woorden aan vuil gemaakt kunnen worden.

#5 Simple Custom CSS and JS

Ben je bekend met CSS en hoe je het uiterlijk van een website hiermee kan veranderen dan is dit een ideale plugin om te gebruiken. In plaats van alles te moeten doen door middel van een ftp verbinding of via de editor kan je met Simple Custom CSS and JS in een aparte omgeving aanpassingen doen. Handig als je snel veranderingen wil doorvoeren zonder dat je hiervoor je thema hoeft aan te passen.Een bijkomend voordeel is dat het onafhankelijk werkt van de updates van je thema, waarmee je CSS en Javascript behouden blijft en niet overschreven kan worden.

#6 Really Simple SSL

Met inmiddels miljoenen downloads is dit een tweede paradepaardje van Nederlandse bodem. Met Really Simple SSL is het mogelijk om met enkele klikken op de knop je website op een beveildige verbinding te krijgen. HTTPS is wat dat betreft niet meer weg te denken en een must voor elke website. Sterker nog, heeft je website geen HTTPS verbinding dan kan dit invloed hebben op je rankings in de Google resultaten.

Hiermee komen we tot een einde van deze 6 plugins die elke website (eigenlijk) zou moeten hebben. Heb jij een suggestie voor een plugin die wij zouden moeten toevoegen aan deze lijst, laat het ons dan weten!

Contact opnemen
5